HTML

Változás Könyve - Adaptáció Új Energiához

Önismeret, önmagunk változtatása, terápiák és gyógymódok, wellness, jóga, soulness, spiritualitás, régi és új energia. Ősi tudás, channeling, könyvajánló. Sok mindent személyesen is kipróbáltam, illetve elolvastam, de mindig jelzem, mennyire ismerem, és mit tartok felőle. 2010 a változás éve, ha változol maradsz, ha nem, lefelé indulsz a lejtőn. A jó hír az, hogyha már elindultál a változás útján, lesznek melletted segítők.

Friss topikok

Linkblog

2010.04.30. 11:21 Paramjot

Léböjt, és holisztikus tisztulás

Már régen akartam erről írni, mert így tavasszal sokan fordulnak ehhez a kúrához. A FaceBook-on is van egy ilyen oldal, és most egy mantrazengető hírleveléből is idézhetnék - de nem teszem. Inkább összefoglalom, kinek való a léböjt, a böjt.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: léböjt segítő tisztulás testtudat


2010.04.28. 10:17 Paramjot

Ősök megidézése

Megint transztánc hírlevél, ami elindította a fonalat, de nemcsak transztánc révén kerülhetsz kapcsolatba az ősökkel. A családállítás, az indián hagyomány - Naptánc - és persze a sámánkultusz egyes részei is kifejezetten erre szolgálnak.

Szólj hozzá!

Címkék: lélek önismeret sámán naptánc családállítás transztánc változáskönyv változás könyv


2010.04.21. 13:49 Paramjot

Naptánc

A Naptánc egy ősi indián hagyomány, amelyet napjainkban már hazánkban, illetve Európa több helyén is megrendeznek, kora nyáron.

A Naptánc hagyománya ősi, viszont minden egyes időben aktuális, mert saját utadnak egy mérföldköve lehet. Segít eligazodni magadban, céljaidat, értékeidet tekintve, csoportban vagy, ahol a csoport ereje segít téged is.

Szólj hozzá!

Címkék: szertartás naptánc devalon


2010.04.19. 10:01 Paramjot

Kinek jó a pszichodráma?

Annak jó, aki meg akar valamit érteni magában, át akarja élni, ki akarja a rossz beidegződéseket javítani. Már hat a mélyebb rétegekre, de mindig az elmétől indul, és a végén, a visszajelzésekkel, a zárókörrel tudatosít is.

Annak jó, aki szeret megfogalmazni, akinek rossz emlékeihez szavak is kapcsolódtak, illetve elő lehet hozni szavakkal, történettel.

Szólj hozzá!

Címkék: pszichodráma változás táncterápia chineitsang


2010.04.17. 06:25 Paramjot

Vicces - a mester és a különleges képességű

Nem ugyanaz a kettő. A különleges képességű azt hiszi, hogy amit tud, amit ő ajándékba kapott, azt bárki elsajátíthatja. A mester meg nem szól semmit.

..

Egy Manhatteni toronyház felső szintjén lévő bárban két férfi iszogat a bárpultnál egymás mellett. Sorra isszák a whiskeyket, mire az egyik meszólítja a másikat:
- Ezt 10 whiskey után bárki megcsinálja - majd kiveti magát az ablakon. Áll a levegőben vagy 4 másodpercig, majd visszaesik a bárba.
A másik pasas csak értetlenul bámul.
- A légturbulencia miatt van. - mondja neki az első. Ilyen magasságban nem lehet kiugrani az ablakon, mert a levegő itt már gyérebb, és visszadob. Sima fizika.
A másik ember gondol egyet, ezt ő is kipróbálja. Nekifut, kiugrik az ablakon, de leesik és szörnyethal.
Mire a csapos odaszól az első fickóhoz:
- Mekkora genyó vagy te Superman, amikor részeg vagy.

..

Forrás: Viccesviccek

Szólj hozzá!

Címkék: vicc mester


2010.04.16. 19:50 Paramjot

Ha szembe akarod köpni magadat, tegyed

Nem tudom te hogy vagy vele, de ha azon kapnám magam, hogy elpocsékoltam az egész napomat, este szembe köpném magam a tükörben.  - ezt kaptam ma számos hírleveleim egyikében.

Mire is akar rávenni a hírlevél? (Azon kívül, hogy vegyem meg a termékét persze!) Jobb időgazdálkodás? Akkor miért életművész a neve? Miért nem "gyorsan, hatékonyan, sokat"?

Neked mi a véleményed? Én leírtam az enyémet. 

Előre csak egy dolgot kell megmagyaráznom: Mi az a hurok? Olyan ismétlődő cselekedet, ami 22-es csapdáját hoz létre, ha ki szeretnél kerülni belőle. (ügyetlen vagyok, nem tudom megcsinálni, szidom magam, még ügyetlenebb vagyok...) 

Nos, ha szembeköpöd magad a nap végén, az borzasztóan emberi. Ha elpocsékoltad a napod, az is emberi. Ha ezért te szembeköpöd magad, az csak emberi reakció az emberi dologra – de ez a kettő így együtt már olyan hurokba küld, hogy egy időre nem leszel képes magadat emelni. Emelni oda, ahol rá tudnál nézni erre az egészre.
Utólag nem tudni, hogy mi a pocséklás, és mi nem. Mi a bambulás, és mi a meditáció? Észreveszed ezt elsőre? Gyakorlott mester, energiát észlelni bíró ember észreveszi, de magunkra a legnehezebb rálátnunk, így magunkról mi vesszük észre a legnehezebben.
Így én azt mondom, mint „mester”, aki kívülről rálát, hogy ha szembe akarod köpni magadat, akkor tegyed. De ha csak egy más ember irománya miatt tennéd, és nem magad miatt, akkor ne tegyed. Ugyanis az értékesség, a nap nem elvesztegetése fontos, de a szembeköpés csak segíti azt, hogy az esti szembeköpéstől való félelmünkben ugyanolyan emberi kínköröket futunk, mint maga a köpés.

Konklúzió az életművészről: ha ez az életművész, én nem akarok az lenni. De én belűről tudom, hogy az életművész nem ez. Az igazi művész tiszteli önmagát, így tudja tisztelni a másikat, a művészete alapját, legyen az szó, agyag, vászon vagy éppen gyógyító művészként a másik ember. Így én, mint gyógyító művész soha nem mondom, hogy köpje szembe önmagát.
Viszont, kedves bárki, nem is fogom megakadályozni, mert ha az a te szabad döntésed, hát legyen!

 

Az ihletet adó hírlevél szerintem pszichológiai eszközökkel próbál rávenni minket, az egónkat, az elménket arra, hogy értsünk egyet vele. De ezzel a szemlélettel nehezen juthatunk előre ebben az új energiákban, új világban. Az életművész szó viszont nagyon itt van!

Szólj hozzá!

Címkék: ego változás pszichológia művész elme


2010.04.12. 19:37 Paramjot

Vicces - memóriafoszlányok

Írom az álmaimat. Mint a párhuzamos életek. Tanulom a kódot. Éjszaka közepén egy szó, reggel még hozzá kettő, és egyszer - nem mindig, néha - eszembe jut egy történet róluk. Idegesítő. Miért nem lehet egyszerre leírnom az egészet?

kártyázás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vicc:

Két öreg kártyázik az öregek otthonában, mint minden nap már 35 éve. Egyiküknek állandó problémája van a kártyalapok megjegyzésével, így állandóan a felesége segít neki. Egyik nap azonban teljesen egyedül játszik, minden lapra emlékszik. Megkérdi a barátja:
  

- Öregem, ezt meg hogyan csináltad?
- A feleségem beíratott egy memóriafejlesztő iskolába, azóta semmi gondom a memóriámmal.
- És mi a neve ennek az iskolának?
- Ööö... hogy is hívják azt a virágot, ami szúrós és vörös színű?
- Rózsa.
- Hé, Rózsa, mi a neve annak a memóriafejlesztő iskolának?

 

Lépésről lépésre. Mindig van egy segítő.

 Forrás: Viccesviccek

Szólj hozzá!

Címkék: vicc álom párhuzamos vilag


2010.04.12. 16:12 Paramjot

Mérleg - és más csillagjegy

Bele a mézesmázos arcocskájába minden spamküldőnek, és továbbküldőnek, de ha már így van, írok a csillagjegyekről és asztrológiáról.

Első (elemi) szabály: ha hiszel a hülye asztológiai 12 egy tucat előrejelzéseknek, akkor magadra vess, mindenki ki tudja számolni alsó tagozatos matematikai képzettséggel, hogy nem csak 12 féle lehetősége van az emberiségnek akár szerelemről, akár munkahelyről van szó.

2 komment

Címkék: spam teremtés asztrológia asztrológus jós csillagjegy


2010.04.07. 19:47 Paramjot

Vicces - csodák titka

Már azt sem tudom, mit kívánt a tolókocsis. Talán könnyebbséget magának?

A süket, a néma és a tolókocsis hallanak egy csodaszigetről, amire ha beúsznak, megyógyulnak. El is indulnak. Először a néma úszik át. Mikor odaért, átkiabál a többieknek:
- Jé! Tudok beszélni!
Átevickél a süket is.
- Jé! Hallok!
Fogja magát a tolókocsis, magához rögzíti a kocsit és átvonszolja magát a szigetre. Megszólal:
- A francba! Új gumik!

Forrás

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: vicc csoda kívánság


2010.04.06. 15:22 Paramjot

Pszichodráma gyerekeknek?

Mit kell egy gyereknek feldolgoznia? Már ő is "beteg lelkű"? Hmm. Igen is, meg nem is.

Mindig van kicsi probléma, és ez segít, hogy az a kicsi is eltűnjön, vagyis ne alakuljon nagy problémává. De honnan jönnek a problémák?

Először is, a szülők elvárásai, az iskola,

Szólj hozzá!

Címkék: játék gyerek elvárás pszichodráma szerepjáték


2010.03.31. 15:42 Paramjot

Sportolj vazze

 

Kaptam körlevelet, amiben azt tanácsolja, ajánlja, kívánja az előadó szavaival, hogy a 2012-es világvégére és az addigi energiarángásokra készüljünk fel sporttal. Legalább 10 perc sport, vagy 30 perc séta naponta.

Gondolom, több ilyen levél kering, más szerzőktől, kissé más adatokkal. De ez megragadt, bennem, hogy "sportoljunk". Én ezt nem így értelmezem, hanem hogy

használjuk a testünket!

Persze, sportoljunk, de úgy, hogy érezzük a testünket, arra figyeljünk közben. Táncoljunk, jógázzunk, sétáljunk, bármit, akár "lélegezzünk"

 

Szólj hozzá!

Címkék: sport test tréning légzés testtudat lélekzet éltető erő


2010.03.30. 18:28 Paramjot

Az angyal csak így segít

Továbbküldős levél, hátamközepére kívánt ismerős, de azért a kívánság, az angyali segítség valóságos.

Mit tettem a kívánáson kívül? Először is leszedtem róla

Szólj hozzá!

Címkék: spam teremtés angyal


2010.03.30. 07:12 Paramjot

Vicces - vegetáriánus

Kedvenc tanítóm kérdezte: "miért eszi meg az oroszlán a gazellát" - tippek, fejrázás

Szólj hozzá!

Címkék: vicc vegetáriánus gyógynövény chineitsang


2010.03.26. 20:49 Paramjot

Vicces - kiválasztott nép

A kiválasztott szerintem az, aki fel van készülve mindenre. Jelen esetben a változásokra - vagyis a változás volt az általános az életében. Lehet hogy ez 2012? És melyik nép vagy népcsoport aki a viccben az angol?

A meteorológusok felfedezik, hogy a következő fél évben folyamatosan esni fog az eső, elmosva az egész emberi civilizációt.
A Pápa beszédet mond a híveinek:
- Híveim! Hatalmas eső fog elmosni minket! Készüljetek fel, hamarosan találkoztok a Teremtővel!
Az USA elnöke is szózatot intéz az állampolgárokhoz:
- Felebarátaim! Hatalmas esők fognak minket elmosni! Tudósaink mindent megpróbáltak, de sajnos tehetetlenek a katasztrófával szemben. Mindenki készüljön fel a legrosszabbra!
Londonban az esti időjárásjelentés:
- A meteorológusok szerint az időjárás a következő fél évben is a megszokott módon alakul...

Forrás - Viccesviccek

Megosztás

Szólj hozzá!

Címkék: vicc változás 2012 kiválasztott nép


2010.03.26. 15:42 Paramjot

Pólusváltás és sötétség

Persze, sötétség. Az agyban. Vagy mégsem?

Megszoktuk már, hogy a továbbküldözgetős az spam. Én nem is másolom be, de meghivatkozom az oldalt, ahol elolvashatod.

Tények:

Dr. Molnár Gábor, parapszichológus tartotta az előadást - azért, mert valaki parapszichológus, még nem biztos, hogy vadságokat beszél.

Szólj hozzá!

Címkék: változás karma önismeret 2012 pólusváltás


2010.03.25. 08:56 Paramjot

Vicces - az élet napos oldala

Mindenki azt mondja, hogy neked magadnak kell előbb jól lenni magaddal.

Neked kell magadnak jót tenni.

Te babusgassad magad, mert más úgysem teszi meg, és ha igen, az játszma.

Ja.

És mit kapsz?

Teaház
Arisztid és Tasziló ülnek egy teaházban.

Szólj hozzá!

Címkék: ego vicc kívánság


2010.03.24. 23:06 Paramjot

Vicces - játszmázás

Mielőtt valakinek tönkreteszed a játszmáját, attól őneki még szüksége van rá. Mielőtt játszmatörő lennél, olvasd el ezt :

- Hölgyem, borzasztóan sajnálom, de elütöttem a macskáját!

Szólj hozzá!

Címkék: vicc játszma pozitív gondolat játszmázás


2010.03.24. 11:16 Paramjot

Transztánc megélése

A transztáncban mindenkinek saját arca, belső lénye, álarc nélküli valója látszik meg. Persze ez csak a külső, a lényeg belül van. A belső tükröződése látszik meg az arcon, a mozdulatokban.

Álarc nélküli való ... Milyen az? 

Nem mintha én nézegettem volna, de voltak, akik megtették. Ez sem szükséges, és nem is jellemző, ezért a tapasztalataik előtt elmagyarázom, miért tették.

Szólj hozzá!

Címkék: test lélek testtudat transztánc testemlék hálabon


2010.03.22. 16:12 Paramjot

Transzperszonális személyiségfejlesztő workshop

„Ki vagyok, honnan jövök, hová megyek?” (hajrá egó!) Ezt a gyerek először 7-9 évesen teszi fel magának. Jobb lenne, ha leírná a válaszait, de mivel nem teszi, elvesznek, és később, felnőttkorban sokkal ostobább válaszokat kreál. Miért? Mert akkor már rárakódnak a sérelmek, elvárások, önbecsülési kínok rétegei arra a világot nyitott szívvel megismerő emberkére, aki voltam, voltál kisiskolásképpen.

2 komment

Címkék: ego pszichológia elme transzperszonális


2010.03.22. 13:12 Paramjot

Vicces - új vagy régi energia?

Szerintem ez a különbség az új és a régi energia között!

A milliomos kocsija szervizben van így kénytelen tömegközlekedéssel hazamenni. Felszáll egy trolibuszra, de az nem arra megy amerre ő lakik, úgyhogy odamegy a sofőrhoz, és azt mondja:


Szólj hozzá!

Címkék: vicc energia új energia


2010.03.22. 12:07 Paramjot

Ji Ching - Magyarország 61

A Változás Könyve Magyarország 2010-es évét 61-re adta.

Úgy tűnik, hogy vagy földrajzi, vagy népcsoport jellegű a dolog, de akár lehet mind a kettő. Lehet, hogy akinek most ebben kell magán munkálkodnia, az most ide gyűlt. A többi pedig nem jön ide, vagy éppen, ha magyar, elment innen.

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország változás egyensúly pozitív gondolat belső erő ji ching változás könyv


2010.03.21. 11:38 Paramjot

Csodatévő - bosszúálló Mária kép

Csodát tesz, vagy romlásba dönt? Ma reggel kinyitottam, mint egy levélbombát, amit fel nem fogható módon az embernek barátai küldözgetnek.

1 komment

Címkék: spam teremtés teremtő erő spirituális


2010.03.11. 09:42 Paramjot

Morcos vagyok Rád

Beteg vagy, segítséget kellene kapnod - mondod, érzed, és mégsem jössz érte. Elméd pakol valamit mindig elé? Teendőt, hamis képzeteket arról, hogy csak pihenéssel is jobb lehet?

Tudom, ez általános. Rengetegszer érzem ezt meg, mint segítő. Félelem, halogatás, mint amikor fájós foggal félünk fogorvoshoz menni.

Szólj hozzá!

Címkék: változás gyógyítás önismeret segítő pozitív gondolat


2010.03.09. 18:31 Paramjot

Neked miért is nem sikerül?

Ezt kérdeztem a barátnőmtől az őszön. Azt mondta, hogy még nem tudja, de szeretné.

Előről kezdve a következőről volt szó.

Megjelent a Titok könyv, és hányan, de hány millióan fellélegeztek, hogy "megy ez nekem", most már tudom a titkot, és tudni is fogom!

Amint elolvastam, éreztem, hogy meg fog jelenni az a könyv is, "Ami a Titok könyvből kimaradt, avagy neked miért nem sikerül" - persze váratott magára pár évet - de kár, hogy nem én írtam meg - de már nem lett olyan siker - de jó, hogy nem én írtam meg.

Azt hiszem, azért nem lett olyan siker, mert azt mondta, hogy "figyelj magadra, neked is változnod kell". Ami persze csak részben igaz. Ha minden OK, boldog vagy, van pénzed, van családod, van élethivatásod, akkor nem kell változnod - hiszen akkor már olyan valaki vagy, aki alakul a változásokhoz egyébként is.

Szólj hozzá!

Címkék: teremtés változás pozitív gondolat változáskönyv új energia éltető erő


2010.03.09. 18:12 Paramjot

Új világ születik

2012 jön, vagy már itt van?

Igen. Szerintem már megkezdődött, egyfajta kiválasztódás. Ki bírja a nyomást, és ki törik össze a súly alatt. Ki hogy reagál a feszültségre.

Kistörténet kiskamaszokról:

Ha a tantó néni ott van, akkor piszkálás még mehet, de fizikális megtorlóakció nem. Viszont ha X. kisgyereket az Y. kisgyerek annyira felbosszantotta, hogy elvesztette uralmát az akciói felett, akkor is rúg, ha a tantó néni látja. Akkor már nem működik nála az a biztosíték, ami ilyenkor későbbre datálná a megtorlást.

Agresszió és kétségbeesés - világvége?

 

Amekkora testi és lelki gyötrelmek vannak sok ismerősünk fejében és testében, amekkora káosz tud kialakulni ha egy-egy adattovábbító, vagy embertovábbító eszköz kiesik, szerintem már itt van a világvége.

Nem egyszeri világvége, nem meteorit és Földünk felrobbanása.

Inkább olyan ez, mint nagy nyomás, aztán elengedés, aztán megint nyomás. Mintha a megszületetndő gyermek viselné épp a születés gyötrelmeit.

Szerintem 2012 az új világ születése. De milyen új? Miben új?

 

Új abban, hogy

  • máshogy viszonyulnak emberek egymáshoz. közösségekben, egymást ismerőkben, egymást máshogyan, mélyebben, belűről, lelkükről ismerőkben tud az erő megmutatkozni
  • másmilyen lesz a pénz, vagyis inkább az értékmérő. nem formájában vagy kinézetében, bár lehet hogy abban is. de új, mert új dolgokra használjuk majd.
  • rugalmasabbnak kell lenni, mert sok változás van még előttünk is - igaz, már mögöttünk is. ha valaki rugalmatlan, az törik.
  • új energia, vagyis az eddigi harcok felőrlődnek, az emberek, akik harcoltak a függőségi játszmákban, kifulladásig vagy akár elmúlásukig teszik. Akik nem harcolnak, azok tudják az energiáikat valami jobbra, például életük megtartására, megóvására, és együtt pedig alkotásra használni. ezért tartom olyan fontosnak a teremtő erőt, és azt, aki tud teremteni.

 

Változó világhoz állandó lelkünkhöz változunk. - Ezt én találtam ki valamikor, hogy mennyire állandó a lelkünk, az a lélek aktuális definíciójától függ, de a testünkhöz és a gondolatainkhoz képest állandó.

 Környezetünk változásait ne csak kövesd, de használd, urald, alakítsd. - Ezt meg túlélő technikaképpen találtam ki.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: változás lélek 2012 pozitív gondolat változáskönyv új energia